Hulp bij verhuizen: waarom het inhuren van professionals het stressniveau kan verminderen

De Bresser is uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen.

Waarom is verhuizen stressvol?

Verhuizen brengt altijd een bepaald niveau van stress met zich mee, dat kan niet ontkend worden. Voor de één wat meer dan voor de ander. Stress bij een verhuizing heeft te maken met verschillende factoren. Om te beginnen vergt verhuizen veel voorbereiding. Er moet ontzettend veel geregeld worden en er komt veel op je af. Dit kan stress veroorzaken. Daarnaast is verhuizen vermoeiend. Zowel de voorbereiding als de verhuizing zelf kosten energie. Ook doorbreekt verhuizen jouw routine. Jij hebt een vast dagritme, waarin jouw woonruimte uiteraard een belangrijke rol speelt. Als deze verandert, verandert daarmee uiteraard ook jouw ritme en routine. Als laatste kan verhuizen ook stress opleveren doordat het heimwee veroorzaakt. Dit hangt samen met het ritme waar je in zit: je bent gewend aan een bepaalde plek en gaat nu vanuit een nieuwe plek leven. Wanneer je net in je nieuwe woning zit, kan je je verloren voelen, je kan je gaan storen aan bepaalde geluiden of een spontane lekkage en hierdoor denk je: was ik maar nooit gaan verhuizen!

Vragen of offerte? Neem contact met ons op

Neem direct contact op

Heeft u vragen of wilt u een offerte? Neem dan contact met ons op en wij helpen u binnen 24 uur.

Offerte particulier

Stressvrij verhuizen doe je zo!

Om ervoor te zorgen dat jij minder stress ervaart tijdens het verhuizen, hebben wij één en ander voor jou op een rijtje gezet. Een goede voorbereiding is in veel gevallen al het halve werk. Maak gebruik van een checklist (zie het artikel ‘Een complete verhuisgids: checklist, kosten en tipsvoor het regelen van alle praktische zaken. De grote lijnen hiervan zijn: begin vroeg, zorg dat je georganiseerd bent (en werk met een checklist) en probeer niet alles zelf te doen! 

Wellicht voor de hand liggend, maar ga logisch te werk. Als je goed nadenkt over wat je doet en goed voorbereid te werk gaat, scheelt dat absoluut veel stress. Dit begint bij het regelen van de praktische zaken ruim van tevoren, maar ook bij het inpakken van de dozen kan je jezelf stress besparen. Pak je spullen soort bij soort in: kleren bij kleren, boeken bij boeken. Mocht je er zelf niet uitkomen, schakel ons dan in om je te helpen bij het inpakken van de dozen! Onze ervaren verhuizers helpen je hier uiteraard graag bij, zodat jij je kunt focussen op andere dingen tijdens de verhuizing. Wanneer alles zorgvuldig wordt ingepakt, is het bij het uitpakken in de nieuwe woning ook alleen maar makkelijker om alles op de goede plek op te bergen. Ook een handige tip: maak een speciale tas/doos/krat voor je belangrijke papieren, zoals geboortebewijzen, diploma’s, paspoorten en andere documenten.

Op de dag van de verhuizing is het goed om een planning te hebben, afgestemd met de verhuizers. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van het tijdstip waarop de verhuizers komen en spreek met je vrienden/familie af wie wat doet. Hierdoor kan iedereen vlot doorwerken en worden miscommunicaties voorkomen. Ook belangrijk: zorg voor genoeg eten en drinken door de dag heen, zowel voor jezelf als voor je hulp! Om goed door te kunnen werken en niet ’s avonds laat door te moeten gaan, is het verstandig om genoeg te eten en drinken. Bedenk ook van tevoren wat je in de avond wilt eten. Wil je iets bestellen of wil je iets in huis halen om te koken? Als je dit van tevoren bedenkt, scheelt het je in de avond weer stress.

Naast het praktische regel-gedeelte is het natuurlijk ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zorg dat je de avond voor de verhuizing op tijd gaat slapen, sta fit op, drink niet te veel cafeïne, voorkom piekeren en blijf ademhalen! Begin de dag vooral op de manier waarop jij zelf wil, zodat je door de dag heen rustig kunt blijven en minder stress zal ervaren. 


Zoals eerder al gezegd: probeer niet alles zelf te doen. Vele handen maken licht werk: of het nu gaat om vrienden/familie of verhuizers. Een erkend verhuisbedrijf zoals De Bresser kan jou goed helpen met het verhuizen naar je nieuwe woning. Je bepaalt zelf wat je uit handen geeft en wat je zelf doet. Door op tijd een offerte aan te vragen bij een verhuisbedrijf, ben je goed op de hoogte van de kosten en van de taken die door de verhuizers kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan jij de overige taken zelf op je nemen of aan vrienden/familie delegeren, zodat jij zo stressvrij mogelijk de verhuisdag in kunt gaan!

De laatste tips voor jouw stressvrije verhuizing

Een handige tip die wij jou graag willen meegeven is om een overlevingspakketje te maken voor op de grote verhuisdag. Hierdoor hoef je niet alle dozen één voor één open te maken op de eerste avond in je nieuwe woning, maar kun je de eerste 1 à 2 nachten vooruit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Schone kleding en ondergoed
  • Handdoeken
  • Toiletartikelen / make-up / toiletpapier
  • Oplader van je telefoon
  • Water/drinken en eten
  • Eventuele medicatie

Met deze spullen kun je in ieder geval aan het eind van de dag lekker douchen en de volgende dag goed opstarten. 

Laatste tip: als je gaat verhuizen met de hulp van een verhuisbedrijf, zorg er dan voor dat alle meubels en dozen zo goed mogelijk klaar staan voor de verhuizers. Komen de verhuizers jou ook helpen met het inpakken van de dozen? Slim! Hierdoor blijft het overzicht goed bewaard en wordt alles door professionals op de juiste manier vervoerd en op de goede plek weer neergezet. Bij De Bresser zullen we er alles aan doen om het verhuizen voor jou zo plezier mogelijk te laten verlopen! Wij hebben de expertise en de ervaring, waardoor jouw verhuisdag zo stressvrij mogelijk verloopt. 

 

Is de verhuizing rond? Alles klaar? Geniet dan van je nieuwe huis en wees trots op al het harde werk!

Ontvang nu ook uw offerte via onze videochat

Plan een video chat

Laat ons uw huis zien

Ontvang een offerte