Kosten van een verhuizing: wat bepaalt de prijs?

De Bresser is uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen.

Wat kost een verhuizing?

Naast veel praktische zaken is het uiteraard ook van belang om de kosten van jouw verhuizing duidelijk voor ogen te hebben. Er zijn verschillende factoren die het kostenplaatje bepalen. Hoe veel geef je uit handen en hoe veel wil je zelf doen? Door wie laat je de verhuizing uitvoeren? Wil je gebruik maken van extra opties? Gaat het om een landelijke of een regionale verhuizing? Om jou hierin te ondersteunen hebben wij bij De Bresser één en ander voor je op een rij gezet.

Vragen of offerte? Neem contact met ons op

Neem direct contact op

Heeft u vragen of wilt u een offerte? Neem dan contact met ons op en wij helpen u binnen 24 uur.

Offerte particulier

Heb jij verhuisplannen? Bereid je goed voor om de kosten overzichtelijk te houden

Bij een verhuizing is het belangrijk om goed voorbereid te zijn, ook als het gaat om de kosten. Bij De Bresser hebben wij drie mogelijkheden als het gaat om een offerte aanvragen. Je kunt de verhuizing telefonisch doornemen. In dit gesprek bespreek je samen met onze adviseur wat er allemaal verhuisd moet worden en op basis hiervan wordt de omvang van de verhuizing geschat. Je krijgt op deze manier een prijs per uur. De tweede optie is om door middel van een videocall ons een rondleiding te geven. Zo kunnen wij goed zien wat er allemaal verhuisd moet worden, zodat wij een meer gedetailleerde offerte kunnen samenstellen. De derde optie heeft onze voorkeur. Een gespecialiseerde adviseur komt bij je langs om jou op de hoogte te stellen van wat er allemaal moet gebeuren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij kunnen je zo een exacte offerte geven.

Wat bepaalt de prijs van mijn verhuizing?

Makkelijk gezegd kost een verhuizing grofweg tussen de €350 en €2000, maar daar heb je niet zo veel aan natuurlijk! Er zijn verschillende factoren die bepalen wat jouw verhuizing gaat kosten. Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen een erkend of niet erkend verhuisbedrijf. Voor een erkend verhuisbedrijf zal je wellicht wat meer betalen, maar dan weet je wel zeker dat je goed zit en dat je spullen goed verzekerd zijn. De Bresser is lid van Erkende Verhuizers en Top Movers Nederland: wij zijn echte professionals! Vervolgens ligt het er natuurlijk aan wat je wilt uitbesteden aan een verhuisbedrijf en wat je zelf wil doen: van het inpakken en demonteren van meubels tot het monteren van de meubels en het uitpakken van de dozen op het nieuwe adres, een verhuisbedrijf kan alles van je overnemen. Je kunt ook zelf een deel in de hand houden om op de kosten te besparen. Daarnaast zijn er kosten voor materiaal, zoals verhuisdozen, verpakkingsmateriaal of het huren van een verhuislift indien nodig. Ook kun je kiezen voor tijdelijke opslag van je spullen.

Factoren waar verder rekening mee gehouden moet worden is bijvoorbeeld de afstand tussen het oude en het nieuwe huis. Gaat het om een regionale verhuizing of verhuis je een stuk verder weg naar een ander deel van het land? Of misschien zelf wel internationaal? Dit speelt uiteraard ook een rol in het kostenplaatje. Ook de voorrijkosten van het verhuisbedrijf worden meegerekend: dit is afhankelijk van het aantal af te leggen kilometers voor het verhuisbedrijf. Ook het tijdstip van de verhuizing speelt een rol: in weekenden, op feestdagen en de laatste dagen van de maand zijn populaire verhuisdagen en daardoor ook duurder.

De grootte van de woning, met daarbij ook de hoeveelheid te verhuizen spullen, heeft natuurlijk ook invloed op het kostenplaatje. Hoe groter de klus, hoe meer verhuizers er nodig zijn en hoe meer het dan ook gaat kosten. Dit betekent wel dat je extra mankracht hebt om jouw verhuizing goed en soepel te laten verlopen! De wat kleinere extra opties die ook geld kosten zijn voorbeeld het aanvragen van een parkeervergunning voor de dag van de verhuizing of het verhuizen van speciale items die speciale bescherming vereisen. Je kunt natuurlijk altijd een offerte bij De Bresser aanvragen voor een inschatting van jouw verhuiskosten!

Bespaar op je verhuiskosten met deze verhuistips!

Bepaalde kosten van jouw verhuizing liggen natuurlijk vast, maar uiteraard heb je ook één en ander zelf in handen. Wij geven jou graag een paar tips om wat kosten te besparen op de grote verhuizing. Hier volgen ze!

  • Vraag bij je werkgever een verhuisregeling of tegemoetkoming in de kosten aan voor jouw verhuizing
  • Probeer voorwerpen die je niet nodig hebt in je nieuwe woonhuis te weg te gooien/geven om het volume van de bezittingen te verminderen
  • Help zelf (of met vrienden en familie) mee
  • Vraag van tevoren een offertes aan, zodat je weet waar je aan toe bent

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je goed voor ogen hebt wat je zelf wil en kan doen, waar je vrienden en/of familie voor kan inschakelen en wat je uit handen wil geven. Zo krijg je een duidelijk overzicht van wat er gedaan moet worden door wie en wat dat gaat kosten. Mocht je hulp nodig hebben, dan is De Bresser er voor je. Veel succes met je verhuizing!

Ontvang nu ook uw offerte via onze videochat

Plan een video chat

Laat ons uw huis zien

Ontvang een offerte